Wie is Gifts of Nature?

Mijn ontdekking in de natuur

Hoewel ik altijd met veel plezier anderen heb begeleid bij het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden en het succesvoller maken van hun bedrijf en organisatie, had ik in de laatste periode steeds vaker het gevoel dat ik ’s ochtends een jasje aantrok dat ik ’s avonds weer uittrok, waarna ik pas weer mezelf kon zijn. Tegelijkertijd kreeg ik hoe langer hoe meer het gevoel dat er iets anders voor mij was weggelegd in het leven. Ik ging daarom weer terug naar mijn jeugd en ontdekte opnieuw waar toen al mijn hart lag: de natuur en kruiden. Tijdens deze spannende tocht zocht ik als vanzelf steeds mijn toevlucht in de natuur, kruiden en geuren om weer even te weten wie ik ben en weer goed te luisteren naar mezelf. Ik ontdekte in de natuur wat ik wil doen in mijn leven: zo natuurlijk mogelijk leven, genieten van de natuur in al haar facetten en mijn ervaringen delen met anderen. Ik rondde met succes een opleiding tot herborist af en de studie Nature Experience. Deze leerweg maakt het mogelijk om vanuit op de natuur gebaseerde inzichten de kracht en wijsheid van de natuur in te zetten voor persoonlijke groei van individuen en groepen mensen. Want nog iets was mij inmiddels helder geworden: ik voel mij een coach in hart en nieren. Op deze manier kan ik dan ook deze passie en mijn persoonlijke en werkervaring combineren met mijn liefde voor en de eindeloze leermogelijkheden van de natuur. En zo is Gifts of Nature ontstaan.

De schoonheid van de natuur

Terugkijkend op mijn leven heeft de natuur altijd een belangrijke rol gespeeld. Als kind al haalde ik plantjes uit elkaar om te kijken hoe deze groeiden en maakte ik schilderijtjes van gedroogde wilde bloemen. Ik vond het al heerlijk om een kruidentuin te bezoeken, omdat de geur van de kruiden me raakte. Jaren later besloot ik tevens om zelf vlinders te gaan kweken. Eén van de belangrijkste gebeurtenissen uit mijn jeugd die mij voorgoed verbond met de natuur, was echter mijn reis naar Canada en Amerika op 15-jarige leeftijd. De natuur die ik hier zag vond ik zo overweldigend, dat ik hier vaker naar toe wilde. Vele reizen naar zowel Canada als Amerika volgden, met altijd als doel het bezoeken van Nationale Parken, het spotten van wildleven en het leren over de kruiden en de Noord-Amerikaanse inheemse cultuur. Nog steeds ontroert de enorme schoonheid van de natuur mij en besef ik dat ik deel uit maak van diezelfde natuur.

Een mooie natuurles

Vele bijzondere ontmoetingen volgden ook in andere landen, waaronder die met een dolfijn in Costa Rica. Deze was aangespoeld op een onbewoond eilandje waar ik op dat moment was. Samen met de zeven andere lokale mensen, die zich op die dag ook op het eiland bevonden, hebben we de dolfijn nat gehouden en uiteindelijk door onze eigen kracht en de inzet van een boot weer de oceaan op getrokken. Wat was het een ontroerend moment, toen de dolfijn van ons weg zwom. Daar bleef het die dag echter niet bij. Op onze bootreis terug naar het vaste land kwam één van mijn lang gekoesterde wensen uit: opeens kwamen voor ons een moeder bultrug en haar kleintje alsmede vader walvis uit het zeewater omhoog en lieten zij ons meegenieten van hun spring- en duikkunsten. Volgens onze gids was dit onze beloning van de natuur, omdat we de dolfijn hadden gered. Alsof er een soort stilzwijgende overeenkomst was tussen de natuur en onszelf: als je goed voor de natuur zorgt, zorgt de natuur goed voor jou. Wat een mooie natuurles.

Ervaringen delen met anderen

Met Gifts of Nature is voor mij nog een andere droom uitgekomen, namelijk het kunnen delen van mijn vele reis- en natuurervaringen met anderen. De foto’s van de prachtige natuur die ik tijdens mijn natuurreizen maak, worden op velerlei manieren ingezet bij de natuurcoaching. Ontmoetingen en natuurbelevenissen die mij hebben verrijkt, kunnen mogelijk ook anderen nieuwe inzichten geven en daarom maak ik een ieder hier graag deelgenoot van.

In verbinding met de natuur

Gifts of Nature is een verlengstuk van mezelf: ik en de coach/ondernemer zijn één. Het is heerlijk om iedere dag zo te leven, zoals ik wil leven: in verbinding met de natuur en met mijn eigen natuur.