Leeg tekstblok
 
 
 

Kruidenbelevingswandeling Het Witte Kasteel

Kruiden en eetbare bloemen ervaren op Landgoed Het Witte Kasteel

Op deze idyllische plek maak je een wandeling langs wilde kruiden in de natuurtuin en leer je meer over de gezonde werking van brandnetel, paardenbloem of de linde. Natuurlijk bezoek je ook de door mij ontworpen en met vrijwilligers aangelegde kruidentuin, met nog veel meer kruiden voor je gezondheid, verzorging of voor in de keuken. je gaat kruiden ruiken, proeven en ervaren en ik inspireer je graag tevens met zelfgemaakte kruidenmiddelen.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Zondag 3 juli en 28 augustus 2022 (tijdens Open Tuinendagen Midden-Brabant), met wandelingen om 11.30 en om 14.00 uur

Deze kruidenbelevingswandelingen zijn speciaal voor deze bijzondere gelegenheden gratis bij te wonen.

Het Witte Kasteel Loon op Zand, Kasteellaan 17 Loon op zand.

Je kunt deze belevingswandeling boeken exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers. Informeer tevens naar de mogelijkheden voor het combineren van de wandeling met een kasteelrondleiding, lunch of high tea.

Kruidenbelevingswandeling in de duinen

Heb je altijd al willen weten welke eetbare wilde planten, kruiden en geneeskrachtige bomen groeien in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen?

Als herborist deel ik graag mijn passie voor kruiden, dit prachtige natuurgebied en het leven in verbinding met de natuur met je. Een verkwikkende kruidenthee, kruidenzout van wilde kruiden, een verzorgende brandnetelzalf of vlierbloesemsiroop? Het is allemaal mogelijk dankzij de veelzijdigheid van kruiden en de natuur.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 31 augustus 2022 van 14.00 tot 16.30 uur

NP De Loonse en Drunense Duinen, ingang Schoorstraat 50 Udenhout.

Prijs

€ 12,50 incl. BTW per persoon, inclusief kruidenthee, minimaal 10 deelnemers.

Je kunt deze belevingswandeling ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Rustgevende en verzorgende zomerkruiden

Wil je leren hoe je in je dagelijkse leven dicht bij jezelf kunt blijven en ontspanning kunt vinden met rustgevende en verzorgende zomerkruiden?

Neem dan deel aan deze workshop als introductie op mijn jaaropleiding De Verbindende Reis. Je leert meer over de Tijd van Vrouwelijke Energie waarin we nu leven, hoe je jezelf goed kunt afschermen voor invloeden van buitenaf en welke kruiden je hierbij kunnen ondersteunen. Je maakt tevens een ontspannend kruidenmiddel, om fijn thuis te gebruiken.

De workshop is bedoeld voor vrouwen, die:

  • Interesse hebben in kruiden en natuur
  • Belangstelling hebben voor een natuurlijke leefwijze en persoonlijke ontwikkeling
  • Meer informatie willen over mijn opleiding De Verbindende Reis
  • Zelfverzorging belangrijk vinden op basis van natuurlijke ingrediënten


Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 7 september 2022 van 14.30 tot 16.30 uur in De Kas op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand, bij de door door mij ontworpen kleurrijke kruidentuin.

Prijs

Deze miniworkshop is voor slechts € 7,50 bij te wonen en is tevens bedoeld om meer te leren over hoe je kunt leven in verbinding met jezelf, de natuur, kruiden en etherische oliën en de opleiding en workshops van De Verbindende Reis, die Gifts of Nature hier in aanbiedt. Inclusief kruidenthee, een versnapering en je zelfgemaakte kruidenmiddel.

Leven in verbinding: in je kracht met smudgen, kruiden en geuren

Smudgen is een eeuwenoude inheemse traditie, waarbij kruiden worden gebrand voor het zuiveren van je energie en om in verbinding te zijn met jezelf en met al wat er is. Smudgen, kruiden en etherische oliën helpen je om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te staan. Dat is fijn op momenten dat je hectiek of onrust ervaart, door een transformatie gaat, gevoelig bent voor invloeden van buitenaf of wanneer je gewoon even wilt ontspannen.

Je ervaart op welke, natuurlijke wijze je dichter bij jezelf kunt blijven. Vanuit mijn liefde voor de Noord-Amerikaanse inheemse cultuur leer ik je meer over smudge intenties en gewoonten, de bijzondere kwaliteiten van de vier belangrijkste smudgekruiden (tabak, witte salie, ceder en zoetgras) alsmede overige kruiden en etherische oliën, die je weer in verbinding brengen met jezelf. Via meditatie, een dream journey met de inheemse drum, en het zelf leren smudgen, ga je de helende werking ervan voelen. Er is verder aandacht voor oude wijsheden en het belang van smudgen in deze Tijd van Vrouwelijke Energie. Je maakt je eigen smudgebundel en een verbindende geurbalsem.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Deze workshop is voor vrouwen en vindt op zaterdag 8 oktober 2022 van 10.00 tot 17.00 uur plaats. Locatie in of nabij Loon op Zand.

Prijs

€ 139,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, je eigen smudgebundel en balsem

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Seizoenskruiden: Herfst

De herfst is het seizoen om kruidenwortels, zaden, boomvruchten, rozenbottels en bessen te oogsten. In deze workshop leer je hoe je hier gezonde of verzorgende kruidenmiddelen van maakt en er culinair van kunt genieten.

Verschillende kruiden waarvan de wortel wordt gebruikt komen aan bod: engelwortel, smeerwortel, valeriaan en paardenbloem. Je ontdekt welke zaden geneeskrachtig zijn, bijvoorbeeld in een thee of kruidenbitter worden verwerkt en wat je zoal met kastanjes, eikeltjes en walnoten kunt doen. Tot slot gaan we in op de rozenbottel en vlierbes. Je maakt een gezonde kruidenthee en een kruidenolie en bezoekt de kruidentuin om te zien, welke kruiden nog geoogst kunnen worden.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 19 oktober 2022 van 14.00 tot 16.30 uur. Het Witte Kasteel, Loon op Zand of nabijgelegen ruimte.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee en je eigen gemaakte medicinale thee en kruidenolie.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Specerijen: lekker en gezond

Speculaas, pepernoten, taaitaai, een vanilledessert, het zijn vertrouwde lekkernijen, maar weet je dat de specerijen die hierin gebruikt zijn ook positief werken op je gezondheid? En hoe ze met hun geur inspelen op jouw gevoel?

Je gaat het allemaal beleven tijdens deze geurige workshop. Met natuurlijk aandacht voor kaneel, gember en kurkuma, maar ook kardemom, steranijs, vanille en andere specerijen. Je creëert je eigen specerijenmengsel voor in de keuken en een verwarmend specerijendrankje.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 14 december 2022 van 14.00 tot 16.30 uur. Het Witte Kasteel, Loon op Zand of nabijgelegen ruimte.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, specerijenthee, specerijenmix en drankje.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Seizoenskruiden: Winter

Winter is de tijd om extra op je weerstand te letten en goed voor jezelf te zorgen. Door hun unieke inhoudsstoffen ondersteunen kruiden als rode zonnehoed, salie, tijm, rozemarijn, den, helicryse en eucalyptus je hierbij.

Ook een gezond voedingspatroon en probiotica zijn belangrijk en worden besproken in deze workshop. Je stelt je eigen stoombadmengsel samen met kruiden en etherische oliën en hebt de keuze om een verwarmende kruidenolie te maken om winterhanden en voeten tegen te gaan of een desinfecterende kruidenspray.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 15 februari 2023 van 14.00 tot 16.30 uur. Het Witte Kasteel, Loon op Zand of nabijgelegen ruimte.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, stoombadmengsel en verwarmende kruidenolie of kruidenspray.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Seizoenskruiden: Lente

Geniet van wilde planten en voorjaarskruiden, leer waarom ze zo gezond voor je zijn en hoe je er lekkere bereidingen van kunt maken

Voorjaarskruiden hebben vele mooie eigenschappen, die niet alleen goed zijn voor onze gezondheid in de lente, maar ook in smaakvolle bereidingen kunnen worden verwerkt. Ik leer je er graag meer over, onder het genot van een lekkere voorjaarskruidenthee met een kruidige versnapering. Natuurlijk ga je tevens de kruidentuin in om de (wilde) voorjaarskruiden te ontdekken en vertel ik je graag over de bijzondere collectie stinzenplanten op het landgoed. Tot slot maken we een kruidenzout met voorjaarskruiden.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 12 april 2023 van 14.00 tot 16.30 uur. De Kas op Landgoed Het Witte Kasteel in Loon op Zand.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, versnapering en je eigen kruidenzout. In plaats van het maken van een kruidenzout kan gekozen worden voor een reinigende voorjaarsbodyscrub met zout, amandelolie, gedroogde kruiden en een etherische olie. De meerprijs hiervoor is € 3,00 per persoon.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Gezonde en lekkere kruidentheeën

Wil je weten welke gezonde kruiden je in een kruidenthee kunt gebruiken, hoe je er voor zorgt dat deze ook lekker smaakt en zelf een eigen kruidenthee maken die past bij jou?

Neem dan deel aan deze workshop, waarin je theekruiden gaat ruiken, voelen en proeven, zoals brandnetel, rozemarijn, venkel en zoethout. Je leert meer over de gezondheid bevorderende inhoudsstoffen ervan, hoe je kruidenthee zet, een thee samenstelt en doseert als ook hoe je theekruiden kunt oogsten. Natuurlijk neem je jouw eigen gemaakte gezonde en smaakvolle thee mee naar huis.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 14 juni 2023 van 14.00 tot 16.30 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 29,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, kruidenthee, versnapering en je eigen thee

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

 

Seizoenskruiden: Zomer

Bloeiende zomerkruiden, daar word je toch blij van. En ze zijn ook nog goed voor je en heerlijk verzorgend!

In de kruidentuin worden je zintuigen als vanzelf geprikkeld en leer je meer over kruiden, die nu in bloei staan en eetbare bloemen. Je ruikt het verschil tussen verse kruiden en gedroogde kruiden en de etherische olie van de plant. Je maakt een verzorgende olie van kruidenbloemen als goudsbloemen of kamille en een bloemige geurroller, met een glas heerlijke bloementhee of een verfrissende bloemenlimonade bij zonnige temperaturen.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 26 juli 2023 van 14.00 tot 16.30 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 39,50 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, bloementhee, bloemenolie en geurroller.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.