Inspiratie

 
 
 
 

Teachings Marga

Winter 2023 Helend Licht

Als we kijken naar wat er op dit moment gaande is in de wereld, dan is Helend Licht wat we nodig hebben. Misschien vragen jullie jezelf ook wel eens af, wat je zelf kunt doen om de situatie in de wereld beter, liefdevoller te maken. 

Hoewel het wellicht niet altijd ons Pad is om ter plekke te zijn en onszelf in te zetten daar waar het nodig is, kunnen we vanuit onszelf op de plaats waar we leven ook een waardevolle ondersteuning bieden. 

Dat kan door ons bij kaarslicht te verbinden met hen die liefde, kracht, veiligheid en hulp nodig hebben, door op je eigen manier te bidden, door hen die hier een tijdelijk thuis hebben gevonden liefdevolle aandacht te geven en vooral door in verbinding te zijn met jezelf en al dat er is. 

Als we in verbinding zijn met het Helende Licht dat we allemaal in ons hebben, dan voelen we onze levenskracht, de verbinding met de Bron die Licht en Liefde is, met elkaar, met Moeder Aarde. Dan kan het niet anders dan dat we liefdevoller in de wereld staan met oog voor de ander en waarbij we onszelf in de ogen van de ander zien. 

In verbinding zijn met het Helende Licht is:

  • Ons verbinden met Moeder Aarde, de natuur, en al dat er is
  • In stilte zijn om onze innerlijke stem te kunnen horen
  • Ons hart te laten spreken
  • Leven vanuit ons Helende Licht
  • Ofwel geen keuzes maken vanuit ons ego, maar ons laten leiden door de wens van onze ziel en het Pad zoals dit voor ons bedoeld is
  • Voelen dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en samen en op je eigen manier vormgeven aan een wereld die voor iedereen en al wat leeft een liefdevol thuis is


Een Helend Licht te kunnen zijn heeft ook te maken met weten wie je bent en het vertrouwen op je Pad. Hiervoor wil je de liefde voor jezelf toelaten, zonder oordeel en die van onze Gidsen, Engelen en Krachtdieren, die je vanuit Liefde, Wijsheid en Zuiverheid begeleiden. 

Het is fijn om jezelf daarbij te omringen of te verbinden met alles wat je aan het Helende Licht in jezelf herinnert. 

Jullie hebben allemaal iets meegenomen in de kleur turkoois. Volgens de Navajo traditie is het dragen van turkoois een manier om te laten zien dat we ons bewust zijn van waar we vandaan komen en om daar de verbinding mee te maken. Turkoois staat verder voor het leven en de kleuren van de aarde en lucht, die hierin samenkomen, alsook voor heling, bescherming en voorspoed. 

Tijdens de Midwinterviering dragen we turkoois om in verbinding te zijn met waar we allemaal vandaan komen en om ons bewust te zijn van de kracht van het Helende Licht in onszelf en elkaar. 

In liefde,

Marga Boutkan

20 december 2023


 

 

Terug naar overzicht
 

Levenslessen en wijsheden

"De innerlijke roep en mijn passie om vrouwen te begeleiden naar een leven in verbinding, is groter gebleken dan de angst om mezelf hiervoor in alle puurheid te laten zien" - Marga Boutkan

Boeken

De Acht Grote Lessen van de Natuur - Gary Ferguson

Dit boek gaat over hoe in de natuur alles met elkaar verbonden is en dat wij deel uitmaken van de natuur. Dat als we niet goed voor de natuur zorgen of geen respect hebben voor iedereen die en alles dat hier deel van uitmaakt, de natuur, de aarde, wij mensen en daarmee de natuurlijke cirkel van het leven uit balans zijn. De schrijver gaat terug in de tijd en laat ons meebeleven welke, soms zelfs eeuwenoude, ontwikkelingen er toe hebben geleid dat we nu meer dan ooit verlangen naar een leven in harmonie met de natuur en elkaar. Gary Ferguson heeft veel tijd in de natuur doorgebracht en onderbouwt de 8 grote lessen op kundige en betrokken wijze. Het is een boek dat je in een adem uit wilt lezen, maar wat doorwerkt op je waardoor je er de tijd voor wilt nemen.