Welkom

Het is winter!

De door mij ontworpen kruidentuin op Het Witte Kasteel in Loon op Zand is in winterse rust, zoals ook mijn eigen kruidentuin. Wel oogst ik hier nog de smeerwortel, om zalf van te maken voor schrale winterhanden. Een wandeltocht in de Loonse en Drunense duinen levert een prachtig plaatje op: met rijp beklede bomen, een wit sneeuwlaagje dat het stuifzand bedekt en sleeënde kinderen. Hier en daar tref ik dierensporen aan van reeën, konijnen en diverse vogels. Het is hard werken voor de dieren om hun dagelijkse kostje in deze kou bij elkaar te sprokkelen. Of om onder de sneeuw de plekjes terug te vinden, waar ze eerder hun reserve voedsel hebben verstopt. Ook voor ons is de winter een mooie tijd om na te gaan, wat we in de afgelopen periode vergaard hebben. En hoe we ons hiermee kunnen voorbereiden op onze weg naar een blij en vervullend leven in weer een heel nieuw jaar.

Gifts of Nature staat voor natuurlijk leven en genieten en maakt gebruik van deze spiegelwerking en wijsheden van de natuur om je te leren om ook zo te kunnen gaan leven. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om tot rust te komen in de natuur, weer te voelen wie je bent, je te voeden met al het moois dat de natuur voortbrengt en te leven zoals dit het best bij jou past. Graag bezorg ik je, tussen al jouw drukke bezigheden door, nu alvast even een mooi natuurmoment, door je uit te nodigen om onder Inspiratie te kijken naar mijn natuurfoto’s. Neem er de tijd voor en laat je raken door de natuur.

Is het lang geleden dat je echt in contact bent geweest met de natuur en verlang ook jij er naar om natuurlijk te gaan leven en genieten? Dan begeleid ik je daar als natuurcoach en herborist graag bij, al wandelend in Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen, op Het Witte Kasteel op in mijn eigen kruidentuin in Loon op Zand.

Wil je meer weten over de activiteiten van Gifts of Nature, kijk dan onder Activiteiten en Agenda of op mijn Facebookpagina: www.facebook.com/giftsofnatureNL. Ik wens je veel winterplezier toe en ontmoet je graag tijdens één van mijn natuur- en kruidenbelevingsactiviteiten! Houd de website in de gaten, want eind februari 2021 komt er een mooie nieuwe voor in de plaats en bied ik een heel nieuw, inspirerend lesprogramma aan. Ik kijk er naar uit dit met je te delen!

Kruidige groeten,

Marga Boutkan